Nieuws

RS Zeilcompetitie

De RS Zeilcompetitie, wedstrijdzeilen voor gemotiveerde beginners en ervaren rotten.

Bruinisse – Aquavitesse, een zeilschool in Bruinisse, is bezig een nieuwe toegankelijke competitie wedstrijdzeilen te ontwikkelen voor kinderen tot en met 16 jaar. De 1e wedstrijd wordt gezeild in Bruinisse en vindt plaats op 14 mei van 10:00 uur tot ongeveer 12:00 uur. Deze competitie is uniek omdat je zelf geen boot meer aan hoeft te schaffen, de boot al op locatie ligt, de regels super simpel zijn, de wedstrijden twee uur duren in plaats van een hele dag of een weekend en omdat er een coach mee vaart om tijdens het zeilen tips te kunnen geven. Dit maakt het mogelijk voor alle kinderen om te gaan wedstrijdzeilen, dus ook voor kinderen waarvan de ouders niet kunnen zeilen.

De competitie

Wedstrijdzeilen is moeilijk, neemt veel tijd in beslag en is duur, dat hoor je ouders vaak zeggen als de kinderen vragen of ze het mogen proberen. Dat kan beter. Je sluit je aan bij een team van zes zeilers en je vaart in een tweemans RS Feva. De boten liggen op locatie. De regels worden simpel uitgelegd en er wordt gespeeld met een scheidsrechter die meteen ‘straffen’ uit deelt. Ook het puntensysteem gaat zoals voetbal en hockey waar per wedstrijd als team punten verdient kunnen worden en er uiteindelijk een winnaar is! Een ochtend wedstrijdzeilen is superleuk, leerzaam en vooral spannend!

Benodigdheden

Wat moet je zelf nog aanschaffen: Een eigen wetsuit, schoentjes en een zwemvest. 

Wil jij meer weten over de RS Zeilcompetitie of meedoen, kijk dan snel op rszeilcompetitie.nl en meld je aan via een van de verenigingen of rechtstreeks via de email en doe mee!!

 

De volgende organisaties hebben positief gereageerd op het plan; Sport Zeeland, Provincie Zeeland, het NPJ, Delta Combi, Watersportverbond regio Zeeland en diverse zeilscholen en verenigingen.

  • gijs envelop.jpg
  • a 1 augustus 2014 Aquavitesse-6526.jpg

Lees meer


Terug naar overzicht

RS sailing en Carter


Bij Aquavitesse kunt u terecht voor verkoop van Carter optimisten en RS zeilboten.

RSSailing.com

Inschrijven nieuwsbrief

Jeugd zeilschool

Aquavitesse vindt zijn oorsprong in het geven van zeilles en bezorgen daarnaast een spetterende vakantie voor de kinderen.Er wordt gevaren met Optimisten, Valken en verschillende RSboten.

Jeugdzeilschool

Boot verhuur

Geoefende zeilers vinden bij Aquavitesse de ideale boot voor een heerlijke vakantie of een dagje uitwaaien. De diversiteit van onze vloot zorgt ervoor dat er altijd een boot van uw wensen bij zit. 

Zoek & Boek

Jachthaven Bruinisse

Jachthaven Bruinisse is een veelzijdige haven en van alle gemakken voorzien. Zo is er een watersportwinkel, supermarkt, restaurant, enzovoort. Bezoek de site en ontdek wat er allemaal te doen is! 

Jachthaven