ONK RS500 en RS Aero - 16 & 17 september 2023

16 september 2023

 

De RS500 en RS Aero hebben beide in 2023 het Open Nederlands Kampioenschap in Bruinisse. Het evenement zal plaats vinden op het Grevelingenmeer van 16 & 17 September 2023.
RS Staat voor het nieuwe zeilen: Met spectaculaire boten en sociale evenementen bieden de RS klasse een nieuwe manier van zeilen. Juist in de tijd dat er landelijk geconstateerd word dat de watersport vergrijst zijn alle RS klasse in opkomst. De wereld verandert, zo ook de watersport. De jeugd wil meer uitdaging. Zo zien ook de zeilscholen dat de vraag verandert naar uitdagendere boten maar ook World Sailing ( International watersportverbond)  speelt op deze verandering in door de dames skiff te introduceren. De oudere modellen worden vervangen door snelle en spectaculaire boten. Dit lijdt tot meer sensatie voor de zeiler en kijker.
RS speelt in op deze vraag. Bij evenementen van RS  wordt minstens zo veel aandacht besteed aan de organisatie op de kant als op het water. (Inter)nationaal kennen we het RS-gevoel met veel fun en competitief zeilen met de verschillende klassen.

De verwachting is dat het ONK RS Klasse komend jaar nog meer deelnemers zal trekken als 2022.

De verwachting is 75 tot 100 boten en daarmee 125-140 zeilers zal trekken zowel regionaal als uit Nederland en mogelijk zelfs daar buiten. Omdat het Open kampioenschap is mogen ook deelnemers uit andere landen deelnemen.

Ben jij er ook bij? 

Terug naar overzicht

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang 4 x per jaar de laatste nieuwtjes en leukste aanbiedingen

Aanmelden nieuwsbrief