Bereikbaarheid vanuit richting Rotterdam

14 februari 2023

Renovaties Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug
In 2023 wordt de klep van de Haringvlietburg gerenoveerd. Rijkswaterstaat vernieuwt onder andere het bewegende deel van de brug en de systemen voor bediening, besturing en bewaking. Vanaf 1 januari tot najaar 2023 is er op de Haringvlietbrug geen bediening voor schepen hoger dan 13 meter. Schepen lager dan 13 meter kunnen onder het vaste deel van de brug. Van 9 juni tot en met 28 juli 2023 is de brug ook afgesloten voor het wegverkeer

De brug en de tunnel moeten worden gerenoveerd om ok in de toekomst beschikbaar en veilig te blijven.

Houd rekening met extra reistijd!
Om de renovatiewerkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren worden de brug en de tunnel meerdere keren afgesloten. Toeristen/bezoekers die met de auto komen, moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd bovenop de normale reistijd.

Afsluitingen wegverkeer

Haringvlietbrug

 • van vrijdag 9 juni tot en met vrijdag 28 juli 2023, met een mogelijke uitloop tot en met vrijdag 4 augustus 2023. In het najaar wordt de brug enkele nachten afgesloten voor testen.

Zie voor de actuele afsluitingen de planning op rijkswaterstaat.nl/

Heinenoordtunnel

 • ​in 2023 en 2024 is de tunnel een groot aantal weekenden en nachten, meestal in 1 rijrichting, afgesloten. Zie voor de weekend- en nachtafsluitingen de actuele planning op rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel.
 • van donderdag 28 april tot en met maandag 8 mei en van maandag 7 augustus tot en met vrijdag 1 september 2023 in beide rijrichtingen. Voorafgaand is de tunnel van zaterdag 5 augustus 01.00 uur tot maandag 7 augustus 01.00 uur afgesloten in de rijrichting Bergen op Zoom.
 • in de zomer van 2024 is de Heinenoordtunnel nog eens twee weken dicht, van vrijdag 26 juli tot en met maandag 12 augustus.

N59

 • maandag 7 augustus tot en met  maandag 28 augustus tussen knooppunt Hellegatsplein en afslag Den Bommel (Schaapsweg).  Meer informatie, zie: N59 van de toekomst

Afsluitingen en omvaarroute recreatievaart
Vanaf 1 januari tot najaar 2023 is er op de Haringvlietbrug geen bediening voor schepen hoger dan 13 meter. Schepen hoger dan 13 meter moeten omvaren via de Noordzee of via het Spui, de Oude Maas en de Dordtsche Kil en moet rekening houden met langere vaartijden.

Advies voor bezoekers
Rijkswaterstaat treft maatregelen om de hinder te kunnen beperken. Denk aan maatregelen als omleidingen, aanpassingen wegennet, het anders afstellen van verkeerslichten om de doorstroming te bevorderen en aan acties om fietsen en het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren.

U kunt zelf ook iets doen om de hinder op uw route te beperken en files te vermijden:

 • ga goed voorbereid op weg
 • weet wanneer afsluitingen zijn en wat de omleidingen zijn
 • reis buiten de spitsen naar uw (vakantie)bestemming
 • check de verkeerssituatie voordat u vertrekt via bestaande-apps, Rijkswaterstaat verkeersinformatie of van A naar Beter

En bent u op de plaats van bestemming denk dan eens aan:

 • voor korte afstanden een fiets/e-bike huren
 • met het openbaar vervoer reizen
 • op andere tijden (buiten de spitsen) reizen
 • de omleidingsroutes mijden

Hier vindt u meer informatie
Rijkswaterstaat houdt u op de hoogte van de voortgang van de renovatie, de afsluitingen, de omleidingen en de maatregelen en de alternatieven om de hinder en vertragingen te beperken via de website van Rijkswaterstaat, een digitale nieuwsbrief en social media zoals Facebook of Twitter: @RWS_WNZ.

 

Terug naar overzicht

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang 4 x per jaar de laatste nieuwtjes en leukste aanbiedingen

Aanmelden nieuwsbrief